Зеленський: Стаття в РІА «Новости» - один з доказів для майбутнього трибуналу

Зеленський: Стаття в РІА «Новости» - один з доказів для майбутнього трибуналу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що стаття державної інформаційної агенції рф РІА "Новости" під назвою "Що росія повинна зробити з Україною?" є одним з доказів для майбутнього трибуналу проти російських воєнних злочинців.

Відповідну заяву він зробив під час виступу перед парламентом Румунії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"3 квітня, коли світ жахнувся, побачивши тіла убитих у Бучі, на сайті російської державної інформаційної агенції РІА "Новости" була опублікована стаття з обґрунтуванням геноциду українців. Її назва доволі красномовна, я цитую: "Що росія повинна зробити з Україною". І це не просто текст. Це один з доказів для майбутнього трибуналу проти російських воєнних злочинців", - наголосив Зеленський.

Він розповів, що в статті описується чіткий порядок знищення усього, що робить українців українцями, а також самих українців. Окрім того, за його словами, у статті йдеться, що потрібно провести "деукраїнізацію" і "деєвропеізацію" України.

Читайте також: Прокремлівське медіа відверто повідомляє, що рф офіційно хоче знищити Україну - Подоляк

"Сказано, що навіть назву нашої держави треба стерти. Фактично сказано, що загибель якнайбільшого числа наших людей у війні тільки вітається", - додав глава Української держави.

Зеленський підкреслив, що це сайт державної інформаційної агенції росії, на якому в умовах відкритої державної цензури може бути опубліковано лише те, що відповідає офіційній ідеологічній позиції щодо війни проти України.

"Тобто я хочу, щоб ви мене зрозуміли: вони навіть не ховаються. Вони відкрито кажуть про мету вторгнення на територію України", - констатував Президент.

Читайте також: Воєнні злочини в Україні: Зеленський обіцяє тиснути для притягнення росіян до відповідальності

Як повідомляв Укрінформ, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, коментуючи цю статтю, зазначила, що російська федерація, оприлюднюючи на своїх держсайтах заклики до здійснення відкритого геноциду українців, відкрито перейшла до риторики нацистських злочинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-