російські військові збили свій же літак в Україні – британська розвідка

російські військові збили свій же літак в Україні – британська розвідка

Укрінформ
російські військові випадково збили один зі своїх літаків в небі Україні.

Як передає Укрінформ, про це заявила голова спецслужби Великої Британії, що відповідальна за ведення радіоелектронної розвідки та за забезпечення захисту інформації органів уряду й армії (GCHQ) Джеремі Флеммінг, передає Sky News.

«Ми бачили, як російські солдати – без зброї та морального духу – відмовляються виконувати накази, саботують власну техніку, й навіть випадково збивають власний літак», - сказав Флемінг.

Водночас він не надав жодних додаткових подробиць, наприклад, скільки всього своїх літаків росіяни збили, і чи включає це швидкі реактивні літаки та ударні гелікоптери.

За його словами, нині російські військові розглядають можливість передислокації своїх сил з інших регіонів, де існують конфлікти та набору нових бійців для збільшення своєї чисельності.

«Ці солдати, ймовірно, будуть використані як гарматне м’ясо, щоб спробувати обмежити втрати російських військових», - додав він.

Раніше американська газета The New York Times із посиланням на дані американської розвідки заявила, що між путіним та міністерством оборони рф «зараз існує постійна напруженість», а помічники російського президента дезінформували його про хід війни проти України.

Як повідомлялося, російські війська з 24 лютого по 30 березня втратили близько 17,3 тис. особового складу. Ворог втратив танків - 605, бойових броньованих машин - 1723, артилерійських систем – 305, РСЗВ - 96, засобів ППО - 54, літаків – 131, гелікоптерів – 131, автомобільної техніки - 1184, кораблів /катерів - 7, цистерн з ПММ - 75, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 81, спеціальної техніки - 21, пускових установок ОТРК/ТРК - 4.

24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-