Стефанчук назвав бомбардування Львова викликом Америці від путіна

Стефанчук назвав бомбардування Львова викликом Америці від путіна

Укрінформ
Бомбардуванням Львова під час перебування президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена в Польщі глава російської федерації володимир путін кинув виклик Америці та американцям.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю телеканалу Fox News, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу.

"Місто Львів, яке знаходиться менш ніж за 100 миль від того місця, де Президент США вчора (26 березня – ред.) виступав зі своєю промовою, в той самий час було жорстоко атаковане російськими ракетами. Це означає, що російські бомби не так містично далекі від США, як це можна собі уявити. Такими цинічними діями путін кинув виклик Америці та американцям", — зазначив Стефанчук.

Спікер українського парламенту вважає, що НАТО має спроможність забезпечити Україну військовою технікою, яка змінить хід боротьби з російською агресією. Йдеться, зокрема, про танки, бойову авіацію та системами протиповітряної оборони.

"Ми не просимо, щоби НАТО направило свої війська на захист України. Ми лише говоримо: закрийте небо, надішліть нам зброю, а ми зробимо все інше", — підкреслив Стефанчук.

Голова ВР зауважив, що України зараз фактично прикриває східний фланг НАТО. Він висловив переконання, якщо росії дозволити досягти успіху у війні з Україною, вона почне атакувати інші європейські країни.

Водночас Стефанчук подякував уряду США за його солідарність з українським народом, практичну підтримку, яка надається під час війни, а також за безпрецедентні санкції, які США, їх союзники та партнери вже запровадили проти російської федерації, значно зашкодивши її економіці. Окрім цього, він висловив вдячність за техніку, яку надсилають Україні для сприяння українській армії в знищенні загарбницьких військ.

Стефанчук також наголосив, що всі російські банки необхідно відключити від SWIFT, а також закрити всі лазівки для обходу санкцій.

"Потрібно гарантувати, щоб усі світові компанії обірвали свої зв’язки з росією й пішли з російських ринків. Російська воєнна машина має бути позбавлена ресурсів, які вона використовує, щоби наступати на Україну", — наголосив очільник українського парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові 26 березня війська рф завдали по два ракетних удари по нафтобазі та оборонному заводу. На обох об'єктах виникли пожежі, які незабаром було ліквідовано. П'ятеро осіб постраждали.

Президент США Джо Байден у 25-26 березня перебував із візитом у Польщі. Перед цим він відвідав Брюссель, де взяв участь на найвищому рівні у форматах НАТО, ЄС і G7. Одне з головних питань його поїздки полягає в координації міжнародних зусиль на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-