Зеленський - про дії російських військ: Нацисти саме так намагалися захопити Європу

Зеленський - про дії російських військ: Нацисти саме так намагалися захопити Європу

Відео
Укрінформ
Руйнування меморіалу жертвам Голокосту в Дробицькому Яру на Харківщині стало черговим злочином російських окупантів проти історичної справедливості.

Про це у відеозверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Окупанти скоїли черговий злочин проти історії. Проти історичної справедливості. Біля Харкова російські війська у своєму фірмовому нелюдському стилі «денацифікували» меморіал жертвам Голокосту – в Дробицькому Яру... Менора у Дробицькому Яру, розбита російськими снарядами сьогодні, це ще одне запитання до всієї єврейської громади світу про те, скільки ж іще злочинів проти нашої спільної пам'яті про Голокост буде дозволено скоїти росії на нашій українській землі?" - наголосив Глава держави.

Зеленський нагадав, що чергова "денацифікація" відбулась у місці, де у роки Другої світової війни нацисти розстріляли близько 20 тисяч людей.

За його словами, російські війська цілком свідомо вбивають мирних людей, знищують житлові квартали, поціляють в укриття та лікарні, у школи, університети, церкви, навіть у меморіали жертвам Голокосту.

"Російські війська отримують саме такі накази: знищувати все, що робить наш народ народом, наших людей людьми, нашу культуру культурою. 80 років тому нацисти саме так намагалися захопити Європу. Саме так, як діють окупанти в Україні. Ніхто їм цього не пробачить. Буде відповідальність. Так само як і 77 років тому. Найімовірніше не в Нюрнберзі. Але сенс буде аналогічний. Ви побачите. Всі побачать. Всі. Ми гарантуємо", - наголосив Президент.

26 березня з’явилися фотографії пошкодженої менори на території меморіального комплексу у Дробицькому Яру під Харковом.

Дробицький Яр увійшов в історію як місце розстрілів у 1941-1942 роках нацистськими військами мирних жителів Харкова та Харківської області, більшість з яких - євреї. Загалом у Дробицькому Яру було вбито близько 20 тис. осіб.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-