Кулеба закликав країни Заходу ввести нові санкції проти РФ та негайно надати бойові літаки

Кулеба закликав країни Заходу ввести нові санкції проти РФ та негайно надати бойові літаки

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни Європейського Союзу, США, Канаду та Велику Британію ввести нові жорсткі санкції проти РФ та негайно надати Україні бойові літаки.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, Кулеба взяв онлайн-участь у позачерговому засіданні Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу, на якому також були присутні глави дипломатій США, Канади, Великої Британії, Генеральний секретар НАТО.

Серед ключовим тем вказано новий, четвертий рівень жорстких санкцій ЄС проти Росії за її агресію проти України, воєнні злочини та варварські напади, які руйнують українські міста та ставлять під загрозу критичну інфраструктуру, включно з атомними електростанціями.

Також ішлося про ембарго на торгівлю нафтою, заборону входу російських кораблів до європейських портів та відмову від входу іноземних кораблів до російських портів, відключення від SWIFT нових російських банків, подальше заморожування російських активів та усунення всіх обхідних шляхів для порятунку російської економіки від нищівного ефекту санкцій.

Порушувалося і питання негайного надання Україні бойових літаків для посилення здатності Повітряних сил ЗСУ захищати наші міста та цивільних людей від варварського російського бомбардування, а також продовження надання Україні іншої зброї, включно із засобами протиповітряної, протиракетної, протитанкової оборони.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-