ЄС і НАТО мають розуміти: якщо Україна впаде, війська РФ прийдуть і до них – Зеленський

ЄС і НАТО мають розуміти: якщо Україна впаде, війська РФ прийдуть і до них – Зеленський

Укрінформ
ЄС і НАТО мають розуміти: якщо Україна впаде, російські війська прийдуть і до їхніх кордонів.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю CNN і Reuters, передає Укрінформу.

«Дуже важливо знати, якщо Україна паде, далі всі ці війська будуть на кордонах ваших країн – членів НАТО. Будуть на кордоні Литви, Польщі тощо. І у вас буде те саме питання, і ось там вже буде велике друге вже випробування, тому що там так само будуть провокації. Вони вже були, були приклади з території Білорусі, коли міграційна була криза, був тиск. І де було НАТО тоді? А вони повинні були питати тоді, сідати за стіл переговорів: Путін, Лукашенко, хто там тоді тиснув на кордони - і говорити про це. Говорити: якщо так буде, ми будемо відповідати", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що нині Україна потерпає від цієї агресії. Ворог випустив по центру Харкова дві ракети, влучивши у будівлю Харківської обласної державної адміністрації.

«А щойно офіційна заява Генштабу РФ про те, що буде завдано ракетний удар по одній із будівель СБУ. Служба безпеки України розташована на вулиці Володимирській. Через 200 метрів розташована Софія Київська - це також військова інфраструктура?! Це для всіх людей, які вірян, це святиня. Люди (російські військові - ред.) просто б'ють ракетними ударами це місто, в старе місто, у старий Київ, у серце Київської Русі. Ось що ми бачимо. Як ці цінності захищати? А що буде далі, ми подивимося», - сказав глава держави.

Як повідомлялося, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що російський агресор збирається знищити Софію Київську.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-