Франція підтримує відключення РФ від SWIFT - Зеленський

Франція підтримує відключення РФ від SWIFT - Зеленський

Укрінформ
Франція підтримує відключення Російської Федерації від SWIFT.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у Твітері після розмови з французьким колегою Еммануелем Макроном, передає Укрінформ.

"Щойно зателефонував Еммануель Макрон. Маю сказати, що він – справжній друг України. Франція з нами у найскладніші моменти. Підтримано відключення від SWIFT і запровадження персональних санкцій проти Путіна, забезпечення оборонною зброєю. Merci la France", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна докладає максимальних зусиль на міжнародному напрямі, щоби посилити санкції проти Росії, насамперед відключити її від SWIFT, а також збільшити підтримку України.

Проте в уряді Німеччини заявили, що ФРН та ще низка країн вважають, що відключення РФ від платіжної системи SWIFT може ускладнити проведення платежів, зокрема за енергоносії. За словами речника німецького уряду Штеффена Гебештрайта, зауваження проти запровадження цього обмежувального заходу мали також Франція та Італія.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо запевнив українського колегу Дмитра Кулебу, що Італія підтримає відключення Росії від SWIFT.

Відповідне рішення прийняла також Національна рада безпеки Австрії – центральний дорадчий орган уряду з питань закордонних справ та оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-