Окупанти готують нові провокації з обстрілами населених пунктів – розвідка

Окупанти готують нові провокації з обстрілами населених пунктів – розвідка

Укрінформ
Пропагандисти російсько-окупаційних військ готують чергові провокації з обстрілом населених пунктів на тимчасово окупованій території Донецької області.

Про це повідомляє пресслужба оперативно-тактичного угруповання «Схід» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За даними розвідки, «головний спеціаліст міністерства інформації» так званої ДНР Гриценко Олександр Вікторович особисто поставив завдання знімальним групам пропагандистів відзняти наслідки обстрілів, нібито здійснених українськими силами. Він дав чіткі вказівки стосовно того, щоб місцеві жителі, коментуючи обстріли, говорили, що вони чули звуки безпілотника, тобто звинувачували українських військовослужбовців у тому, що вони скидають вибухові пристрої на домівки цивільного населення за допомогою безпілотних літальних апаратів, поінформували в ОТУ «Схід».

Читайте також: Окупанти готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі – Залужний

Як зазначається, мета таких дій полягає у демонізації українських військових та виправдання власних воєнних злочинів, тому ні для кого не буде здивуванням, якщо незабаром на пропагандистських ресурсах з’являться чергові постановочні репортажі про міфічні українські ДРГ та безпілотники.

«Офіційно заявляємо, що українські військовослужбовці не мають жодного стосунку до обстрілів Докучаєвська, Стили, Старомихайлівки, Саханки, Ленінського, Пікуз або інших населених пунктів. Якщо є хоча б найменша загроза мирному населенню наші захисники вогонь не відкривають», - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Заяви про «наступ» України на ОРДЛО суперечать логіці – Блінкен

Як повідомлялося, окупанти в ОРДЛО почали примусову мобілізацію, а також масову «евакуацію» місцевих жителів до Росії. З фейкового приводу: начебто Україна незабаром почне «вторгнення».

В Україні спростували повідомлення російської пропаганди і наголосили, що не проводять і не планують жодних наступальних операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-