Окупанти готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі – Залужний

Окупанти готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі – Залужний

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей противник готує теракти проти мирного населення, аби потім звинуватити українську сторону.

Про це поінформував у Фейсбуці Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний, передає Укрінформ.

«Підступність дій противника полягає в застосуванні артилерії, яку навмисне розмістили в населених пунктах, створивши загрозу для мирних мешканців тимчасово окупованих територій. На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей російські кадрові військові та спецслужби готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі. Ворог прагне використати це як привід для звинувачення України і введення регулярних підрозділів збройних сил РФ під виглядом «миротворців», - йдеться у дописі.

Читайте також: «Вагнерівці» готують серію терористичних актів у Донецьку – розвідка

Головнокомандувач ЗСУ зазначає також, що, дезінформуючи суспільство про затримання нібито українських ДРГ, противник розкриває власні плани, серед яких – мінування мостів та шляхів, якими окупаційна адміністрація вивозить мирних жителів на територію РФ, мінування автомобілів, житлових будинків та громадських об’єктів.

Під особливою небезпекою, за його словами, перебувають автобуси та потяги з дітьми-сиротами та літніми людьми, яких вивозять за відомими та запланованими ними графіками й маршрутами.

Читайте також: Керівництво РФ розглядає можливість теракту в «Л/ДНР» як привід для нападу - розвідка

"Укотре наголошуємо, що Україна не планує жодних наступальних дій на Донбасі. За останні дні загострення з боку противника не було жодної жертви ні серед мирного населення, ні серед військових найманців. Противник використовує примусове вивезення мирного населення, передусім жінок та дітей, для реалізації своїх кривавих провокацій. Оприлюднюючи злочинні наміри агресора, ми намагаємося зламати ці сценарії. Адже наше головне завдання - зберегти життя співгромадян по обидва боки лінії зіткнення", - наголосив Залужний.

Як повідомляв Укрінформ, російсько-окупаційні війська станом на 17 годину 70 разів порушили режим повного припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил, загинуло двоє українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-