Окупанти від початку доби 70 разів порушили «тишу» на сході України

Окупанти від початку доби 70 разів порушили «тишу» на сході України

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська станом на 17 годину 70 разів порушили режим повного припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил, загинуло двоє українських військовослужбовців.

Про це повідомляє пресслужба ООС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Станом на 17 годину 19 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 70 порушень, 60 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - йдеться у вечірньому зведенні.

За даними пресслужби, російсько-окупаційні війська обстріляли Новотроїцьке шість разів - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, артилерії калібру 122 мм та автоматичних станкових гранатометів, Старогнатівку чотири рази - з артилерії калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, Новоселівку тричі - з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

Гранітне, Миронівський були обстріляні з артилерії калібру 122 мм, Болотене і Лопаскине - з мінометів калібру 82 мм, Водяне - з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, Широкине, Новогнатівка (тричі) - з мінометів калібру 120 мм.

Тричі окупанти обстрілювали Світлодарськ (із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів) і Травневе (з мінометів калібру 120 мм та протитанкових керованих комплексів), двічі - Лобачеве (з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм), Південне (з мінометів калібру 82 мм, протитанкових керованих комплексів, СПГ та стрілецької зброї), Луганське (з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та ручного протитанкового гранатомета), Авдіївку (з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, протитанкових керованих комплексів).

Читайте також: Ескалація у зоні ООС: загинули двоє українських військових, четверопоранені

По Новозванівці російські найманці відкривали вогонь чотири рази – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.

Щастя було обстріляне п’ять разів - з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, Кримське - чотири рази, з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів.

Також чотири рази обстріляли Мар'їнку – з мінометів калібру 120 мм та протитанкових керованих комплексів.

По Опитному окупанти відкривали вогонь двічі - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, по Нью-Йорку тричі - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Новолуганське обстріляли тричі – з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм, Станицю Луганську двічі – з танка та мінометів калібру 120 мм, а також - з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм.

З мінометів калібру 120 мм окупанти обстріляли Причепилівку, Богданівку, Сизе, Авдіївку, Троїцьке (п'ять разів), Трьохізбенку (двічі).

Російські найманці також вели вогонь по Новогригорівці і Старому Айдару з артилерії калібру 122 мм.

Шуми тричі обстріляли з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, Зайцеве стільки ж - з артилерії калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм.

Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата, ймовірно «Орлан-10» з перетином лінії зіткнення.

У пресслужбі ООС наголосили, що Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-