Один постріл може інколи призвести до війни: Зеленський прокоментував провокації з ОРДЛО

Один постріл може інколи призвести до війни: Зеленський прокоментував провокації з ОРДЛО

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський назвав заяви про обстріли з боку України провокацією, суцільною брехнею і цинізмом.

Про це він заявив на Мюнхенській безпековій конференції, відповідаючи на питання про провокації на лінії зіткнення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Будь-які провокації дуже небезпечні, коли на кордонах така кількість військових. Один постріл може інколи призвести до війни. Тому треба бути дуже обережними. Ризики дуже високі. От те, що показали, наприклад, учора, на тимчасово окупованих територіях, що прилетіли начебто з нашого боку, щось долетіло в Ростовську область, - це все провокації, суцільна брехня. Там немає ніяких людей загиблих, там немає нікого пораненого. Це просто цинізм такого рівня, що вони самі у себе щось підривають і стріляють", - сказав Президент.

Читайте також: Україна готова шукати ключ до закінчення війни в усіх можливих форматах – Президент

За його словами, такі дії з боку противника - це не перший раз, починаючи з 2015 року, "коли вони самі повертають зброю і стріляють на територію, яку контролюють". "Це такий цинізм", - сказав Зеленський.

Читайте також: НАТО і далі слідкуватиме за намірами Росії діяти «під фальшивим прапором»

Він наголосив, що Україна точно за мир, і про це неодноразово казав і президенту РФ, і західним партнерам, що "ми готові до переговорів". "Обирайте самі проєкт, обирайте самі майданчик, партнерів. Ми до цього готові. Тоді в чому сенс нам стріляти і пропонувати водночас дипломатію"", - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-