Штати схвалили постачання до України зброї з країн Балтії - Міноборони

Штати схвалили постачання до України зброї з країн Балтії - Міноборони

Укрінформ
Сполучені Штати Америки надали згоду на постачання до України «дуже цікавих речей» для потреб Збройних сил, які Україна давно просила.

Як повідомляє Укрінформ, про це в ефірі «Свобода слова» на ICTV заявив міністр оборони України Олексій Резніков, не назвавши про які саме поставки йдеться.

«Сьогодні ми отримали згоду США на постачання дуже цікавих речей країнами Балтії, нашими сусідами. І найближчим часом я маю надію похвалитись перед вами що ми отримали те, про що давно мріяли, що давно просили і нам казали, що це неможливо», - повідомив Резніков.

Читайте також: Україна очікує новий військовий вантаж із Британії - Резніков

Він відзначив, що Україна має сьогодні безпрецедентну підтримку міжнародних партнерів, які посилюють обороноздатність країни та спроможність захищатись від РФ.

«З десяток країн постачають нам летальну зброю, при чому безкоштовно, в якості підтримки і подарунку. Є країни, де ми купляємо озброєння і це теж нас влаштовує. На жаль, деякі країни, наприклад, Німеччина має принципову позицію не постачати саме летальну зброю. На жаль, не тільки свою, німецького виробництва, а плюс ще й блокує придбання нами зброї летальної, наприклад, через спеціальне агентство NSPA (NATO Support and Procurement Agency – ред.), яке створене при НАТО», - повідомив Резніков.

Читайте також: Україні не варто розраховувати на протиракетні комплекси від партнерів - Міноборони

Водночас він підкреслив, що прогрес відбувається, і Україна продовжує діалог з партнерами, яким вже надала письмовий запит про потреби ЗСУ.

Раніше Україна не могла й мріяти про таку допомогу, відзначив міністр та повідомив: «Кількість засобів ураження вже більша, ніж потенційних мішеней».

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого в Україну прибув восьмий літак з військовою допомогою від США, цього разу на його борту – 86 тонн боєприпасів.

Читайте також: У посольстві США пообіцяли ще більше допомоги Україні

7 лютого міністр оборони України Олексій Резніков повідомив у Фейсбуці за підсумками телефонної розмови з міністром оборони, державним секретарем оборони Великої Британії Беном Воллесом, що Україна очікує отримати незабаром новий вантаж із військовою допомогою з Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-