Українські військові вчаться виявляти радіацію, біологічну та хімічну зброю

Українські військові вчаться виявляти радіацію, біологічну та хімічну зброю

Фото
Укрінформ
На Міжнародному пункті пропуску через державний кордон «Гоптівка» тривають збори з представниками військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

“На Міжнародному пункті пропуску через державний кордон «Гоптівка» було проведено заняття з порядку роботи та обслуговування стаціонарних комплексів автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин і ядерних матеріалів”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час заняття фахівцями РХБЗ Державної прикордонної служби були представлені новітні зразки озброєння та техніки, що використовуються під час радіаційного контролю з виявлення незаконного переміщення джерел іонізуючого випромінювання.

Читайте також: Біля Криму з «Ураганами»: артилеристи ЗСУ провели польові тренування

Крім того, сьогодні відбувся круглий стіл, присвячений розгляду новітніх зразків техніки та засобів РХБЗ, а також обміну досвідом між різними структурними підрозділами підтримки військ РХБЗ та іншими складовими Сил оборони.

Українські військові вчаться контролювати переміщення радіоактивних речовин і ядерних матеріалів / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

“Основна мета проведення фахового збору представників військ РХБЗ та інших складових сил оборони за напрямком Сил підтримки - це необхідність постійного нарощування практичних вмінь та навичок у виконанні функціональних обов’язків з планування хімічного, біологічного, радіаційного та ядерного захисту військ (сил) у ході застосування Збройних сил України та складових сил оборони”, - зазначив керівник занять, начальник відділу екологічної безпеки та цивільного захисту командування сил підтримки (КСП) ЗСУ полковник Юрій Ситник.

Читайте також: Охорона кораблів і портів: розвідники провели навчання у Чорному морі

Як повідомлялося, фейк про «хімічну зброю на Донбасі» першим заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Згодом цей інфовкид підхопив ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін. Міноборони та МЗС України назвали це дезінформацією, у Держдепі США теж спростували. Заяви, ніби "Україна буде використовувати хімічну зброю", у Росії звучать далеко не вперше. Тим самим ще в 2018 році залякувала спікер МЗС РФ Марія Захарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-