Міноборони спростувало фейки Кремля про американських військових і хімзброю на Донеччині

Міноборони спростувало фейки Кремля про американських військових і хімзброю на Донеччині

Відео
Укрінформ
Повідомлення, що розповсюдило військове керівництво РФ про начебто «достовірно встановлену присутність більше 120 співробітників американських приватних військових компаній в населених пунктах Авдіївка і Приазовське Донецької області» є умисною дезінформацією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр оперативного інформування Міноборони.

«В Україні немає жодних приватних військових компаній, у тому числі іноземних. Окрім тих, що на тимчасово окупованих територіях України використовує Російська Федерація. Так само не відповідає дійсності й інше твердження про нібито «доставку резервів невстановленого хімічного компоненту для здійснення провокацій у містах Авдіївка і Лиман», - наголосили в Міноборони, додавши, що єдина загроза миру і безпеці українських громадян і територіям йде від російських окупаційних військ, що порушують режим припинення вогню, вбивають українських громадян та блокують роботу міжнародної місії.

В повідомленні наголошується, що війна проти України включає не лише збройну агресію, а й гібридний компонент — інформаційні операції. В пресслужбі нагадали, що Російська Федерація раніше вже вдавалась до подібної дезінформації, розповсюдивши фейки у 2018 році про так звані «сині діжки з нібито отруйною речовиною у Красногорівці».

Разом з тим у Міноборони звернули увагу, що нинішній фейк озвучений вищим керівництвом у РФ, тож до нього варто поставитись як до можливої майбутньої провокації.

«Оскільки остання дезінформація озвучена на найвищому воєнно-політичному рівні, до неї слід поставитись з усією серйозністю. Як до підготовки конкретної провокації, сценарій якої вже розроблений у Кремлі», - наголосили у відомстві.

В Міноборони також підкреслили, що Збройні сили України поважають міжнародне гуманітарне право, дотримуються Мінських домовленостей і тримають оборону своїх рубежів.

Як повідомлялося, міністр оборони ЗС РФ Сергій Шойгу на засіданні колегії міноборони РФ за участю Путіна заявив, що нібито Україна спільно зі США готують в ОРДЛО провокацію з використанням хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-