Кулеба розповів про ключові потреби України в оборонній сфері

Кулеба розповів про ключові потреби України в оборонній сфері

Укрінформ
Голова МЗС Дмитро Кулеба підкреслив, що Україна має повне право на отримання військових технологій та зброї та назвав ключові поточні потреби України в оборонній сфері - системи протиракетного і протиповітряного захисту.

Як повідомляє Укрінформ про це він розказав журналістам у Ризі, де триває зустріч глав МЗС країн НАТО.

«Щодо потреб в оборонній сфері, в першу чергу йдеться, про конкретні речі, які зміцнюють наші збройні сили - починаючи від устаткування, військової техніки. Тому що армія - це не лише «танки-літаки-гармати». Є й інші важливі речі: парамедицина (невідкладна меддопомога, - ред.), системи зв’язку. Наші ключові потреби зараз – це системи протиракетного і протиповітряного захисту», - сказав Кулеба.

При цьому він окремо зазначив, що Україна не перебуває під жодними санкціями чи ембарго щодо постачання зброї.

«Отже, продавати, передавати Україні військові технології та зброю чи ні – це виключно питання політики і не питання якихось юридичних обмежень», - підкреслив голова МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на запрошення генерального секретаря Єнса Столтенберга візьме участь в засіданні глав МЗС держав-членів НАТО в Ризі (30 листопада - 1 грудня).

Після цього Кулеба полетить у Стокгольм на зустріч Ради міністрів ОБСЄ (2-3 грудня).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-