Шосткинський завод «Імпульс» випускатиме боєприпаси для автоматичних гранатометів

Шосткинський завод «Імпульс» випускатиме боєприпаси для автоматичних гранатометів

Фото
Укрінформ
Шосткинський завод «Імпульс» та Спеціальне конструкторське бюро «Вектор-В» підписали меморандум щодо виробництва гранатометних пострілів ВОГ-17В.

Про це віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.  

«Шосткинський завод «Імпульс» та Спеціальне конструкторське бюро «Вектор-В» підписали Меморандум про співпрацю. Приватне підприємство передає на державне виробництво гранатометний постріл ВОГ-17В, розроблений в Україні, який вперше за час незалежності пройшов повний цикл державних випробувань», - розповів він.

За його словами, таке співробітництво, за умов правильної організації процесу, дозволяє виконувати надскладні завдання в інтересах відродження промислового потенціалу України та забезпечення потреб держави.

Читайте також: Україна створила повний цикл виробництва боєприпасів для автоматичних гранатометів

Зокрема, дозволить створити додаткові робочі місця, сприятиме підвищенню соціально-економічних стандартів регіонів, зайнятих у виробництві, а також вирішить одну з нагальних нагальних потреб українського війська – забезпечить їх боєприпасами, які раніше імпортувались з-за кордону.

Шосткинський завод «Імпульс» та конструкторське бюро «Вектор-В» підписали меморандум про співпрацю / Фото: facebook/Олег Уруський

«Надалі є плани з виробництва лінійки гранатометних пострілів, що забезпечить розширення присутності нашої держави на світових ринках озброєння та військової техніки», - додав віцепрем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні вперше розгорнуть серійне виробництво боєприпасів ВОГ-17В для ведення ближнього бою. На сьогодні ВОГ-17В вже пройшов повний цикл державних випробувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-