Україна створила повний цикл виробництва боєприпасів для автоматичних гранатометів

Україна створила повний цикл виробництва боєприпасів для автоматичних гранатометів

Фото
Укрінформ
На Шосткинському заводі «Імпульс», що входить до складу Укроборонпрому, вперше в Україні розгорнуть серійне виробництво боєприпасів ВОГ-17В, що призначені для підствольних та автоматичних гранатометів.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпрому».  

«Постановка на серійне виробництво цього боєприпасу знаменує початок відновлення боєприпасної галузі України. Шосткинський завод «Імпульс» має всі необхідні можливості й компетенції для виробництва та доводить свою здатність забезпечити критичну потребу війська в боєприпасах», - розповів генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Зазначається, що Україна завжди була залежною від постачання відповідних боєприпасів з-за кордону, але вже відсьогодні ситуація кардинально змінюється. Адже Спеціальне конструкторське бюро «Вектор-В», якому належить розробка ВОГ-17В, та Шосткинський завод «Імпульс» об'єднуються для забезпечення критичної потреби українського війська у боєприпасах.

На сьогодні боєприпас ВОГ-17В пройшов повний цикл державних випробувань, які ТОВ «СКБ «Вектор-В» провело за власні обігові кошти без залучення державного фінансування, однак з використанням науково-виробничого потенціалу Шосткинського заводу «Імпульс».

Читайте також: Новий радіолокаційний комплекс «Мінерал-У» пройшов випробування

Таким чином Україна стає однією з 12 країн світу, які мають замкнутий цикл виробництва боєприпасів для ведення ближнього бою.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія інвестує понад 100 млн дол. США у будівництво патронного заводу в Житомирі

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-