У Житомирі планують збудувати патронний завод - американці інвестують $100 мільйонів

У Житомирі планують збудувати патронний завод - американці інвестують $100 мільйонів

Укрінформ
Американська компанія інвестує понад 100 млн дол. США у будівництво патронного заводу в Житомирі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Житомирська міська рада

«Американська компанія інвестує у Житомир і побудує підприємство оборонного комплексу. Це – сотні робочих місць, величезна інвестиція у більш ніж 100 мільйонів доларів та високотехнологічні технології», - сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Зазначається, що сесія міської ради надала згоду на виготовлення технічної документації на поділ земельної ділянки, частину якої передадуть товариству з обмеженою відповідальністю «Житомирський патронний завод».

За словами Сухомлина, на наступній сесії міської ради інвестор представить соціальні програми та порядок працевлаштування з обов’язковою квотою для учасників АТО/ООС, зокрема військових із інвалідністю.

Завод побудують у промисловій зоні Житомира. Виробництво набоїв не передбачатиме їх зберігання у складських приміщеннях.

Як повідомляв Укрінформ, з державного бюджету не передбачено виділення коштів на будівництво в Україні патронного заводу; за фінансову сторону проєкту відповідають іноземні інвестори, розповів 16 липня генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв під час форуму оборонної промисловості «Ефективна промисловість для обороноздатності».

За його словами, угода про виробництво боєприпасів до стрілецької зброї була підписана з канадськими партнерами, зокрема компаніями GL Munitions Inc. та Waterbury-Farrel, ще на початку червня.

Документ передбачає невідкладний початок спільної роботи над створенням передпроєктного документа патронного заводу в Україні. Найближчим часом має бути отримано відповідні розрахунки щодо підприємства.

Читайте також: Що потрібно, аби вистояти в разі масштабного наступу Росії

Нагадаємо, у липні 2017 року п'ятий Президент Петро Порошенко запропонував побудувати в Україні завод боєприпасів замість втраченого Луганського патронного заводу та виділити на це 1,4 млрд грн. Цього так і не сталося.

У грудні 2019 року повідомлялося про плани будівництва патронного заводу приватним інвестором на території індустріального парку «Павлоград» у Дніпропетровській області. Передбачалося, що цей патронний завод стане першим підприємством, зведеним «з нуля» в індустріальних парках області. Однак, завод у Павлограді досі не запрацював.

Окрім того, вже третій рік йдеться про будівництво свого патронного заводу Міністерством оборони. На створення виробництва боєприпасів на арсеналах Міноборони планується витратити 300 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-