Росія може вдатися до нових провокацій проти місії ОБСЄ на сході України – розвідка

Росія може вдатися до нових провокацій проти місії ОБСЄ на сході України – розвідка

Укрінформ
Російська Федерація може вдатися до нових провокацій проти представників місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбуці.

За оцінками воєнної розвідки України, російське керівництво може продовжити операцію з дискредитації Місії.

«Інцидент із блокуванням роботи Місії ОБСЄ та взяття в заручники міжнародних спостерігачів укотре продемонстрував нехтування російською владою усіма нормами міжнародного права та її неспроможність дотримуватися взятих на себе зобов’язань», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: ОБСЄ за вихідні нарахувала 812 порушень «тиші» на сході України

Головне управління розвідки Міноборони неодноразово фіксує здійснення Росією провокацій та інформаційно-психологічних операцій напередодні міжнародних зустрічей високого рівня.

Зазначається, що метою російських окупаційних адміністрацій є створення штучних проблем для роботи спостерігачів Місії напередодні переговорів міністрів закордонних справ у нормандському форматі, які плануються найближчим часом.

Читайте також: МЗС Польщі: Інцидент у Горлівці може ще більше ускладнити роботу місії ОБСЄ

«Україна використає усі дипломатичні можливості для відновлення роботи спостерігачів на тимчасово окупованих територіях», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня бойовики російських збройних формувань заблокували виїзд із патрульної бази СММ ОБСЄ в тимчасово окупованій Горлівці, а також заборонили спостерігачам залишати готель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-