ОБСЄ за вихідні нарахувала 812 порушень «тиші» на сході України

ОБСЄ за вихідні нарахувала 812 порушень «тиші» на сході України

Укрінформ
У період із вечора 15-го до вечора 17-го жовтня в Донецькій області СММ ОБСЄ зафіксувала 734 порушення режиму припинення вогню, ще 78 таких порушень виявлено на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в опублікованому 19 жовтня щоденному звіті № 244/2021 Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ).

"У період із вечора 15 до вечора 17 жовтня в Донецькій області Місія зафіксувала 734 порушення режиму припинення вогню, зокрема 139 вибухів (1 вибух у повітрі та 138 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в межах і поблизу ділянки розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) у вечірній час 15 та 16 жовтня і в денний час 16 та 17 жовтня. Також обстріли мали місце на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька) ввечері 15 жовтня, в ніч із 15 на 16 жовтня і з 16 на 17 жовтня та упродовж дня 17 жовтня.

За попередній звітний період на Донеччині було зафіксовано 236 порушень режиму припинення вогню (більшість також сталася в межах ділянки розведення в районі Петрівського та поблизу неї).

"У період із вечора 15 до вечора 17 жовтня в Луганській області СММ зафіксувала 78 порушень режиму припинення вогню, зокрема 13 вибухів невизначеного походження", - повідомляється у звіті.

Більшість порушень сталися в межах і на північний схід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська) упродовж дня 17 жовтня.

Читайте також: Місія ОБСЄ відновлює патрулювання зі своєї бази в Горлівці

За попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 273 порушення режиму припинення вогню (більшість також сталася в районах поблизу ділянки розведення в районі Золотого).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-