Місія ОБСЄ досі заблокована у Донецьку

Місія ОБСЄ досі заблокована у Донецьку

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не відправляє патрулі з тимчасово окупованого Донецька через акцію протесту перед готелем, у якому проживають члени місії.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в СММ ОБСЄ.

"У результаті акції протесту перед готелем у Донецьку, в якому проживають члени місії, а також відповідно до внутрішніх безпекових процедур СММ не відправляє патрулі з Донецької моніторингової команди та патрульного центру в цьому місті", - заявили в СММ.

У місії додали, що "патрулювання з інших місць розміщення місії продовжується у звичайному режимі".

"Ми закликаємо сторони усунути всі перешкоди свободи пересування СММ. Як уже зазначалося в заяві місії від 16 жовтня, СММ готова сприяти налагодженню діалогу між сторонами на місцях, і про цю готовність вони вже неодноразово були поінформовані", - додали в місії ОБСЄ.

Читайте також: В ОБСЄ розповіли, як окупанти заблокували спостерігачів місії у готелі в Горлівці

Як повідомляв Укрінформ, російська окупаційна адміністрація в Донецьку організувала 15 жовтня перед готелем, де мешкають члени СММ ОБСЄ, "акцію протесту", перешкоджаючи пересуванню спостерігачів. Учасники масового зібрання встановили перед готелем намети та біотуалети. Це зібрання перешкодило будь-якому пересуванню патрулів до та з приміщення.

У СММ повідомили, що деякі з цих "мітингарів" тримали транспаранти та "висловлювали критику щодо діяльності СММ, особливо щодо подій, які відбулися 13 жовтня на ділянці розведення в районі Золотого, коли члена збройних формувань, як повідомлялося, затримали Збройні Сили України".

Читайте також: Дії Росії — неприпустимі: у МЗС відреагували на блокування місії ОБСЄ

17 жовтня в місії ОБСЄ повідомили, що бойовики російських збройних формувань також заблокували виїзд із патрульної бази СММ ОБСЄ в тимчасово окупованій Горлівці, а також заборонили спостерігачам залишати готель. Моніторам ОБСЄ було повідомлено, що вони "не можуть покидати приміщення готелю, допоки не буде звільнено члена збройних формувань , якого, за повідомленнями, було затримано Збройними силами України в межах ділянки розведення в районі Золотого 13 жовтня".

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня російські збройні формування вдалися до грубої провокації, коли група озброєних осіб з пов'язками СЦКК під прикриттям проведення робіт із розмінування здійснювала розвідку залишених позицій ЗСУ.

Оперативна група ЗСУ затримала одного бойовика російських збройних формувань: громадянина РФ Андрія Косяка, 1978 року народження. У нього було вилучено зброю та боєприпаси. Цей громадянин також підозрюється правоохоронними органами України у скоєнні у 2010 році важкого злочину відповідно до статті 115 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-