Окупанти у Донецьку «пікетом» заблокували готель зі спостерігачами ОБСЄ

Окупанти у Донецьку «пікетом» заблокували готель зі спостерігачами ОБСЄ

Укрінформ
Окупаційна адміністрація в Донецьку влаштувала перед готелем, де мешкають члени СММ ОБСЄ, "акцію протесту", перешкоджаючи пересуванню спостерігачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №243/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 16 жовтня.

"Від ранку 15 жовтня перед готелем, у якому проживають члени СММ, у центральній частині непідконтрольного урядові Донецька Місія фіксувала масове зібрання за участі 50-100 осіб (переважно молодих чоловіків)", - ідеться у звіті.

Зазначається, що деякі з цих молодиків тримали транспаранти та "висловлювали критику щодо діяльності СММ, особливо щодо подій, які відбулися 13 жовтня на ділянці розведення в районі Золотого, коли члена збройних формувань, як повідомлялося, затримали Збройні Сили України".

Читайте також: В місії ОБСЄ прокоментували затримання російського бойовика біля Золотого

Згідно зі звітом, приблизно о 18:30 спостерігачі зафіксували, як учасники масового зібрання встановлювали перед готелем 22 намети (з тепло- та електропостачанням), а також біотуалети.

"Протягом дня учасники зібрання організовано змінювали одне одного. СММ констатувала спокійну ситуацію. 16 жовтня акція протесту продовжилася", - зазначається у звіті.

Спостерігачі вказують, що це зібрання "перешкоджало будь-якому пересуванню патрулів до та з приміщення 15 та 16 жовтня".

Читайте також: Окупанти перешкоджають Місії ОБСЄ моніторити ділянки розведення

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня російські збройні формування вдалися до грубої провокації. Група озброєних осіб із пов'язками СЦКК під прикриттям проведення робіт із розмінування здійснювала розвідку залишених позицій ЗСУ.

Оперативна група ЗСУ затримала бойовика російських збройних формувань: громадянина РФ Косяка Андрія Валентиновича, 1978 року народження. У нього було вилучено зброю та боєприпаси. Затриманий також підозрюється у тяжкому злочині, скоєному 2010 року.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-