Навчання «Об'єднані зусилля» стартують 22 вересня: МОУ закликає не знімати військову техніку

Навчання «Об'єднані зусилля» стартують 22 вересня: МОУ закликає не знімати військову техніку

Укрінформ
У зв’язку з початком військового навчання «Об’єднані зусилля — 2021» в Україні планується переміщення великої кількості військової техніки та особового складу. Громадян просять зберігати спокій та не проводити фото- та відеозйомки військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«22 вересня, по всій території України розпочнеться стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднані зусилля — 2021». Планується переміщення великої кількості військової техніки та особового складу. Просимо населення дотримуватися заходів безпеки в місцях проведення навчання та зберігати спокій», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна посилила протиповітряну оборону на північному напрямку

У пресслужбі нагадали про відповідальність за ведення фото- та відеозйомки військової техніки, режимних військових об’єктів Збройних Сил України та спроби проникнення на їх територію.

Також в Міноборони поінформували, що в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі прольоти безпілотних літальних апаратів будуть припинені. Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності.

Крім того, в оборонному відомстві застерегли від провокаційних дій поруч із військовими частинами та колонами військової техніки, а також звернулись до всіх небайдужих громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про підозрілих осіб та їхні дії.

Читайте також: Залужний: «Об’єднані зусилля» є відповіддю на російські навчання «Захід-2021»

Як повідомляв Укрінформ, стратегічні командно-штабні навчання ЗСУ “Об’єднані зусилля – 2021” відбудуться з 22 до 30 вересня. У навчаннях візьмуть участь до 12 500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки: танків – до 85 од.; бойових броньованих машин – до 420 од.; ракетних та артилерійських систем (калібром більше 100 мм) – до 50 од.; бойових кораблів (катерів) – до 20 од.; вертольотів (літаків) – до 30 од.

Участь у навчаннях «Об’єднані зусилля – 2021» братимуть представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

17 вересня члени Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) проголосували за допуск міжнародних партнерів на територію України для участі в стратегічних командно-штабних навчаннях Збройних сил України “Об’єднані зусилля – 2021”.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-