«Нептун», «Вільха» і катера: у Стамбулі на IDEF 2021 відкрився український стенд

«Нептун», «Вільха» і катера: у Стамбулі на IDEF 2021 відкрився український стенд

Фото
Укрінформ
Українська делегація на чолі з віцепрем’єр-міністром – міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олегом Уруським розпочала роботу на міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF 2021, яка сьогодні відкрилася у Стамбулі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Співпраця з Туреччиною у ВПК має стратегічний характер, наші країни рухаються у правильному напрямку та мають широкий спектр перспектив для розвитку співпраці", - сказав у коментарі для Укрінформу на початку виставки Уруський.

У рамках виставки відбулася зустріч віце-прем'єра із головою Державного агентства з питань оборонної промисловості Туреччини Ісмаілом Деміром.

«Наша участь у виставці невипадкова. Це одна з найпотужніших оборонних виставок у світі. Співробітництво з Україною та Туреччиною набуло стратегічного характеру, зокрема у сфері оборонно-промислового комплексу. На сьогодні є ціла низка підписаних контрактів і на зустрічі з моїм хорошим другом Ісмаілом Деміром ми оцінили хід виконання контрактів, які вже підписані, поговорили про наші перспективи. Вони є досить хорошими, тому що нам є що запропонувати один одному. Говорили про розширення співпраці в авіаційній галузі, що стосується БПЛА, гелікоптерів, можливості створення найближчим часом спільних підприємств. Спектр взаємодії стає все ширшим і в нас є, що тут представити. Маємо на цій виставці хороший стенд Укроборонпрому, на якому представлені також приватні компанії, зокрема «Мотор Січ» та ФЕД. Рухаємося в абсолютно правильному напрямку стосовно співробітництва з Туреччиною», - сказав Уруський.

Віце-прем'єр відвідав український стенд на виставці, що представляє об’єднану експозицію державного концерну «Укроборонпром», організатором якої є державна компанія «Укрспецекспорт». На стенді представлена продукція підприємств українського ОПК – ПТРК «Скіф», керований реактивний снаряд «Вільха», керований артилерійський снаряд із лазерним самонаведенням типу «Квітник-Е», крилата ракета Р-360 «Нептун» та інші.

Також тут продемонстровані макети композитного плавучого доку проєкту 1760КР з підводним човном, ракетного катера «Богомол», багатофункціонального катера «Кайра-150» тощо.

Виставка оборонної промисловості IDEF 2021 у Стамбулі / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, найбільша оборонна виставка, яка щороку проводиться у Туреччині за участю сотень оборонних компаній із різних країн світу, була перенесена з травня на серпень через пандемію коронавірусу.

У рамках візиту відбудеться ряд офіційних зустрічей із керівниками державних органів Туреччини, провідних турецьких та інших іноземних компаній оборонно-промислового комплексу, а також ознайомлення із сучасними зразками озброєння та військової техніки, представленими на виставці IDEF 2021.

Читайте також: Запуск Агенції оборонних технологій планується на 2022 рік – Мінстратегпром

Міжнародна виставка оборонної промисловості IDEF-2021 проходить в Стамбулі під патронатом адміністрації Президента Турецької Республіки за організаційної підтримки Міністерства оборони, Фонду збройних сил Туреччини та виставкової організації TÜYAP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-