Запуск Агенції оборонних технологій планується на 2022 рік – Мінстратегпром

Запуск Агенції оборонних технологій планується на 2022 рік – Мінстратегпром

Укрінформ
Повноцінний запуск Агенції оборонних технологій, метою якої є розвиток інноваційних технологій в оборонно-промисловому комплексі (ОПК), планується на 2022 рік.

Про це кореспонденту Укрінформу під час міжнародного оборонного інвестиційного форуму розповів заступник директора департаменту оборонно-промислового комплексу Мінстратегпрому Дмитро Грищак.

«Плануємо в поточному році здійснити заходи, щоб Агенція оборонних технологій вже у наступному році запрацювала у повному обсязі. Поки сума не затверджена, але в бюджетному запиті планується вирахувати відповідні видатки», - розповів він.

За його словами, основними завданнями Агенції - є створення передових та проривних технологій в інтересах ОПК, зокрема кардинальне покращення існуючих на підприємствах і в установах національної оборонної промисловості технологічних спроможностей.

Також установа сприятиме створенню перспективних зразків озброєння та військової техніки шляхом розроблення інноваційних технологій науковими інститутами різних форм власності.

Фінансування діяльності Агенції планується здійснювати коштом Державного фонду розвитку оборонно-промислового комплексу, які будуть направлятись на забезпечення потреб ОПК в проведенні науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.

«Наразі документи щодо створення цієї державної установи вже відправлені на погодження в Кабінет Міністрів», - додав Грищак.

Читайте також: Уруський запевняє, що державне оборонне замовлення цьогоріч виконується

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2021 року віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський озвучив плани про створення в Україні Агенції оборонних технологій на зразок Управління перспективних дослідницьких проєктів Міністерства оборони США, яке сприятиме створенню перспективних зразків озброєння та військової техніки. Національний інститут стратегічних досліджень та Український інститут безпекових досліджень запропонували Кабміну та Міністерству оборони створити Агентство з розвитку оборонних технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-