Agile Spirit: українські та грузинські морпіхи «контратакували» на броньовиках

Agile Spirit: українські та грузинські морпіхи «контратакували» на броньовиках

Фото
Укрінформ
Морські піхотинці українських та грузинських збройних сил в рамках міжнародних навчань Agile Spirit – 2021 відпрацювали навички з тактичної підготовки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

“На грузинському полігоні Орфоло у межах міжнародних навчань Agile Spirit – 2021 відбулися заняття з тактичної підготовки. Українські та грузинські військові відпрацювали такі питання, як переміщення пішим порядком, на техніці та здійснення контратаки. Навчання розпочалися з індивідуального відпрацювання тактичних елементів, після чого було сформовано змішані групи з представників обох країн”, - йдеться в повідомленні.

Українські морпіхи беруть участь у навчаннях Agile Spirit у Грузії / Фото: ВМС ЗС України

Як зазначається, робота на техніці у складі саме таких змішаних екіпажів допомогла досягти основної мети – синхронізації дій під час спільної контратаки. У ході тренувань використовувалися бронетранспортери грузинського виробництва Didgori-1, Didgori-2 та БМП-2.

Читайте також: Завершилися перші українсько-британські військові навчання CossackMace

Головною метою заняття було налагодження взаємодії між підрозділами збройних сил України та Грузії.

Як повідомляв Укрінформ,у Грузії за участю українських морських піхотинців 26 липня розпочалися військові навчання Agile Spirit – 2021. У навчаннях беруть участь понад 2500 військових з 15 країн-членів НАТО та країн-партнерів, серед яких: Грузія, США, Велика Британія, Україна, Польща, Румунія, Туреччина, Латвія, Естонія, Німеччина, Азербайджан, Іспанія, Канада, Італія та Литва. Agile Spirit – 2021 пройдуть у п’яти локаціях – 2-а піхотна бригада в Сенакі, полігон Сорта Екі, стрілецький полігон Орфоло, стрілецький полігон Вазіані та військовий аеродром Вазіані. Від України у навчаннях беруть участь військовослужбовці зведеної роти окремого батальйону морської піхоти, офіцери управління окремої бригади морської піхоти та командування морської піхоти з різних напрямів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-