У Грузії за участі українських морпіхів стартували навчання Agile Spirit

У Грузії за участі українських морпіхів стартували навчання Agile Spirit

Фото
Укрінформ
В Грузії за участі українських морських піхотинців 26 липня розпочались військові навчання Agile Spirit – 2021.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Військово-морських сил ЗС України.

“На території 2-ї піхотної бригади Збройних Сил Грузії, неподалік міста Сінакі, відбулись урочистості з нагоди відкриття міжнародних навчань "Agile Spirit - 2021", - йдеться в повідомленні.

Захід проходив за участю міністра оборони Грузії Джуаншера Бурчуладзе та апарату аташе країн учасників навчань.

У Грузії за участі українських морських піхотинців стартували навчання Agile Spirit / ВМС ЗС України

Міжнародні багатонаціональні навчання Agile Spirit цьогоріч відзначають свій ювілей, Грузія їх приймає вже вдесяте.

"Головна мета Agile Spirit полягає у вдосконалені взаємодії між силами країн-членів НАТО та країн-партнерів, зміцнені оперативних можливостей під час планування та проведення операцій в багатонаціональному середовищі, покращення співпраці у сфері міжнародної безпеки", - зазначають в ВМС ЗСУ.

Навчання сприяє регіональній стабільності, а також посилює спроможності країн-членів Альянсу та країн-партнерів ефективніше реагувати на регіональні кризи та виклики.

У навчаннях беруть участь понад 2500 військових з 15 країн-членів НАТО та країн-партнерів, серед яких: Грузія, США, Велика Британія, Україна, Польща, Румунія, Туреччина, Латвія, Естонія, Німеччина, Азербайджан, Іспанія, Канада, Італія та Литва. Agile Spirit – 2021 пройдуть у п’яти локаціях – 2-а піхотна бригада в Сенакі, полігон Сорта Екі, стрілецький полігон Орфоло, стрілецький полігон Вазіані та військовий аеродром Вазіані.

Читайте також: Екіпаж ВМС України на шляху до Грузії провів бойові навчання у Чорному морі

Від України у навчаннях беруть участь військовослужбовці зведеної роти окремого батальйону морської піхоти, а також офіцери управління окремої бригади морської піхоти та командування морської піхоти з різних напрямів.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня Військово-Морські сили Збройних сил України, які беруть участь у військових навчаннях "Agile Spirit - 2021", прибули до морського порту міста Поті, Грузія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-