В ТКГ розповіли про тиск Росії та її маріонеток на нову модераторку ОБСЄ

В ТКГ розповіли про тиск Росії та її маріонеток на нову модераторку ОБСЄ

Укрінформ
На учорашньому засіданні гуманітарної підгрупи в ТКГ представники Росії та ОРДЛО тиснули на нову модераторку від ОБСЄ Шарлотту Реландер.

Про це телеканалу "Дом" повідомила представниця окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Тетяна Іванова, передає Укрінформ.

Вона уточнила, що учора відбулося засідання підгруп ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Спільне засідання ТКГ пройде вже сьогодні.

"Ви не почуєте результатів переговорів. Бо (учора - ред.) засідали підгрупи, а в підгрупах не приймаються рішення, в них проводяться консультації. Висновки цих консультацій виносяться на обговорення самої Тристоронньої контактної групи, яка і приймає рішення про переговори", — уточнила Іванова.

Читайте також: У МЗС прокоментували слова Арестовича про «розворот України на Схід»

Представниця української делегації зазначила, що учора був "дуже спекотний день" в роботі гуманітарної підгрупи, "дуже важко проходили переговори". Пов'язано це було з тиском на нову модераторку від ОБСЄ Шарлотту Реландер.

"З огляду на те, що у нас нова модераторка з боку ОБСЄ, представники Російської Федерації та ОРДЛО, я так думаю, промацують ґрунт — яким чином або впливати, або тиснути на нову модераторку. На мій погляд, за весь час моєї роботи в ТКГ, це був найспекотніший день, і тиск на модератора було найбільшим за весь час", — підкреслила Іванова.

Читайте також: Місія ОБСЄ повідомляє, що камери спостереження у Золотому засліплювали лазером

Вона зазначила професіоналізм Шарлотти Реландер, яка змогла протистояти тиску.

"Мене порадував професіоналізм модераторки. Мене порадувало, що вона дуже однаково ставиться до сторін [переговорів]. Вона вміє тримати удар і не дозволяє собою маніпулювати, нав'язувати їй якісь думки сторонами. Це дає надію, що все-таки модераторка буде модерувати, і ми зрушимо кудись. Бо до цього, принаймні, в гуманітарній підгрупі цього не відбувалося", — резюмувала Іванова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-