Євросоюз вкотре закликав Росію забезпечити свободу пересування місії ОБСЄ

Євросоюз вкотре закликав Росію забезпечити свободу пересування місії ОБСЄ

Укрінформ
Європейський Союз знову закликав Росію забезпечити безперешкодне пересування Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила місія Європейського Союзу в ОБСЄ під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 8 липня.

"Ми закликаємо Росію використовувати свій великий вплив на збройні формування, які вона підтримує, щоб забезпечити скасування усіх обмежень свободи пересування СММ", - йдеться у звіті.

Читайте також: Перешкоджання Росією роботі СММ є неприйнятими – Штати в ОБСЄ

У Євросоюзі вказали на те, що через постійні обмеження свободи пересування СММ наразі змушена діяти як три окремих підрозділи. Крім того, ЄС висловив жаль з приводу того, що Місія ОБСЄ не може отримати доступ до районів поблизу українсько-російського державного кордону.

"Крім того, вимоги підтримуваних Росією збройних формувань щодо перевірки причепів СММ при перетині лінію зіткнення суперечать мандату СММ, який гарантує вільний доступ на всю територію України", - зазначається у заяві ЄС.

Читайте також: Росія не є і ніколи не була посередником у конфлікті на сході України – США

Як повідомляв Укрінформ, у другому півріччі 2020 року 93% усіх перешкод у роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України сталися у тимчасово окупованих окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Упродовж періоду з 1 січня по 20 березня 2021 року також 93% усіх випадків перешкоджань у пересуванні Місії відбулися на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-