Перешкоджання Росією роботі СММ є неприйнятими – Штати в ОБСЄ

Перешкоджання Росією роботі СММ є неприйнятими – Штати в ОБСЄ

Укрінформ
Перешкоджання роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) з боку керованих Росією сил є неприйнятними й має припинитися.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив в.о. тимчасово повірений у справах США в ОБСЄ Джеймс Донеган під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 8 липня.

"Дії з перешкоджання СММ, які вживаються керованими Росією силами, є неприйнятними. Ми закликаємо Росію дати команду силам, якими вона керує на сході України, забезпечити СММ та її спостерігачам повну свободу пересування, яка потребується для виконання мандату Місії, а також припинити атаки на БПЛА та інші технологічні засоби, які оплачені державами-учасницями цієї Постійної ради", - заявив він.

Читайте також: Переговори в ТКГ зайшли в тупик через позицію Росії - Україна в ОБСЄ

За словами американського дипломата, хоча Росія і намагається позиціонувати себе як "посередника" у спричиненому нею конфлікті, "Москва невпинно перешкоджає шляхам врегулювання".

"Росія та сили, які вона озброює, тренує, якими керує і з якими поруч воює, щодня атакують БПЛА Місії шляхом втручання у роботу їх сигналу або ж обстрілів зі стрілецької зброї . Також атакують камери Місії", - заявив Донеган.

Читайте також: ОБСЄ фіксує трикратне збільшення порушень «тиші» на сході України

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Постради ОБСЄ у четвер Європейський Союз також закликав Росію забезпечити безперешкодне пересування Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-