Окупанти штучно створюють черги в районі КПВВ «Станиця Луганська» і поширюють фейки про карантин

Окупанти штучно створюють черги в районі КПВВ «Станиця Луганська» і поширюють фейки про карантин

Укрінформ
Російські найманці в районі КПВВ «Станиця Луганська» штучно створюють черги для громадян, які намагаються в'їхати на контрольовану Україною територію, та поширюють фейки про нібито жорсткі карантинні обмеження з боку української влади.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Відповідно до рішення Командувача об’єднаних сил, всі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування працюють щоденно з 8-ї до 16-ї години. В тому числі і КПВВ «Станиця Луганська». Представники всіх контрольних служб здійснюють пропускні операції в штатному режимі. Однак громадяни, які сьогодні прибували з тимчасово окупованої території Луганської області, повідомили, що представники збройних формувань РФ розповсюджують інформацію про відновлення карантинних обмежень та необхідність проходження самоізоляції на підконтрольній уряду України території після перетину лінії розмежування», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Штабі ООС говорять про майже 13 тисяч прибулих з окупованої території за тиждень

В штабі також стало відомо, що до 12-ї години дня окупанти штучно стримували осіб, які намагались виїхати з тимчасово окупованої території та дуже повільно здійснювали пропуск зі свого боку. Після відновлення пропуску з боку окупаційних військ біля КПВВ «Станиця Луганська» утворилась черга на вхід до підконтрольної уряду України території, яка становила близько 400 осіб.

З огляду на це до здійснення контрольних операцій залучено додаткові прикордонні наряди ДПС України. Завдяки швидким діям прикордонників черга на вхід до контрольованої території України була істотно зменшена та протягом дня ліквідована. Пропускні операції здійснювалися в штатному режимі.

В пресслужбі нагадали, що згідно з урядовими постановами для громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні перетин лінії розмежування є безперешкодним. Іноземці та особи без громадянства повинні мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією — партнером на території України (асистанс), покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, і діє на строк перебування в Україні.

Водночас обов’язковою умовою перебування в КПВВ залишається проходження температурного скринінгу та перебування в КПВВ у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції.

Читайте також: Тенденцій до розблокування роботи КПВВ на сході України немає — правозахисник

В штабі також закликали громадян користуватися офіційними джерелами інформації та не піддаватись на провокації з боку представників окупаційних адміністрацій РФ на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня в штабі ООС повідомили, що пасажиропотік на КПВВ «Станиця Луганська» порівняно з минулим тижнем збільшився на 50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-