У Sea Breeze-2021 беруть участь представники близько 30 країн-партнерів

У Sea Breeze-2021 беруть участь представники близько 30 країн-партнерів

Фото, відео
Укрінформ
У Чорному морі в понеділок, 28 червня, починаються військові навчання Sea Breeze-2021 і морське патрулювання, організоване Військово-морськими силами (ВМС) України і шостим оперативним флотом ВМС США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АрміяІнфо.

"У ці хвилини в Одесі відбувається урочисте відкриття міжнародних навчань Sea Breeze-2021. Участь у заході беруть представники близько 30 країн-партнерів, що залучені до маневрів", - йдеться у повідомленні.

Урочисте відкриття міжнародних навчань Sea Breeze-2021 / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Зазначається, що головна ідея навчань — підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС України та США і держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань щодо підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні.

Читайте також: Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у Чорне море

Як повідомляв Укрінформ, Українсько-американські навчання Sea Breeze-2021, які триватимуть з 28 червня до 10 липня, будуть наймасштабнішими за понад 20 років. 31 держава-учасниця візьме участь у навчаннях, під час яких загалом буде задіяно близько 30 кораблів, катерів та суден, до 30 літаків і вертольотів, до 3000 особового складу та 50 одиниць озброєння та військової техніки

Для участі в навчаннях Sea Breeze-2021, Збройні сили України та інші сили безпеки та оборони забезпечать: 24 кораблі (катери), 17 літаків, 12 вертольотів, 80 одиниць озброєння та військової техніки і 1500 чоловік особового складу. Крім того, буде задіяно одне пошуково-рятувальне судно.

Читайте також: Україна розповіла в ОБСЄ подробиці навчань Sea Breeze-2021

Навчання матимуть чотири фази: прибуття сил та розгортання пунктів управління, фаза злагодження сил, активна фаза, підведення підсумків навчання та згортання сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-