В ОБСЄ розповіли, як бойовики перешкоджають їхній діяльності на окупованих територіях

В ОБСЄ розповіли, як бойовики перешкоджають їхній діяльності на окупованих територіях

Укрінформ
Українська сторона СЦКК повідомляє, що за даними щоденного звіту від 22 червня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували чергові випадки перешкоджання їхній діяльності на тимчасово окупованих територіях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Операція об'єднаних сил у Фейсбуці.

Так, на блокпостах поблизу населених пунктів Староласпа та Нова Мар’ївка представники російсько-окупаційних військ не пропустили патруль СММ, пославшись на «проведення технічних робіт» та «міркування безпеки».

На блокпосту біля населеного пункту Горлівка представник збройних формувань РФ відмовив патрулю Місії у доступі до певної частини блокпоста для здійснення стандартних дій з моніторингу, посилаючись на «відсутність попереднього повідомлення».

Читайте також: Цимбалюк порадив Лаврову уважно читати звіти спостерігачів ОБСЄ

В населеному пункті Олександрівка спостерігачам Місії було заборонено запуск БПЛА для проведення заздалегідь оголошеного польоту, посилаючись на «відсутність попередньої інформації про політ».

У пункті пропуску на кордоні поблизу населеного пункту Довжанське найманці наказали патрулю Місії залишити район, пославшись на «накази від своїх командирів».

На блокпосту в населеному пункті Старомихайлівка озброєний найманець затримав патруль Місії на 32 хвилини, пославшись на «відсутність дозволу від його командирів».

Варто зазначити, що на всіх без винятку блокпостах спостерігачі фіксували факт перетину цивільних автомобілів у обох напрямках.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала, як в ОРДЛО заманюють в «армію» російськими паспортами

Також у звіті зазначається, що БПЛА СММ зазнавали перешкод сигналу внаслідок глушіння під час виконання запланованих польотів на тимчасово окупованій території у районах населених пунктів Старомихайлівка, Олександрівка та Петрівського району Донецька.

Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про намагання збройних формувань РФ приховати від міжнародних спостерігачів факти своїх порушень, поширити фейки з метою дискредитації ЗС України та дестабілізувати обстановку вздовж лінії розмежування.

Як наголошується у повідомленні, підрозділи Збройних сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках ТКГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-