Росія за тиждень перекинула в ОРДЛО ще 250 військових – розвідка

Росія за тиждень перекинула в ОРДЛО ще 250 військових – розвідка

Укрінформ
Протягом останнього тижня Росія перекинула на окуповані частини ОРДЛО 2 тисячі тонн пального та 250 російських кадрових військових.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу повідомила речниця Міноборони Марія Сальнік з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

«Росія продовжує використовувати не контрольовані Україною ділянки кордону для переміщення на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях особового складу, зброї, боєприпасів, пально-мастильних матеріалів і майна військового призначення. Протягом минулого тижня до з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів прибуло близько 250 російських військовослужбовців (переважно вихідців з далекосхідних регіонів Росії), завезено понад 2 тисячі тонн пального», - повідомила речниця.

Читайте також: Росія перекинула на кордони з Україною найбільше військ з 2014 року - Столтенберг

Водночас, за словами Сальнік, командування ЗС РФ підвищує контроль зберігання військового майна у частинах і підрозділах російських окупаційних військ і попереджає, що всі посадові особи, винні у недостачах завезеного з Росії майна, будуть негайно усунені з посад та притягнуті до суворої відповідальності. З середини квітня проводитимуться раптові перевірки наявності пально-мастильних матеріалів в окупаційних військах, повідомляє українська розвідка.

Як повідомляв Укрінформ, раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що вздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим знаходяться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

4 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекидає в тимчасово окупований Крим 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, бійці якої у 2014 році брали участь у бойових діях на сході України. Про це повідомила незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

Крім того, офіційний представник Міноборони України Марія Сальник із посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони повідомила, що командування ЗС РФ доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу ЗС РФ, перекидаючи військових із Західного, Центрального і Східного військових округів.

Читайте також: Перекидання військових РФ до кордонів України триватиме до кінця квітня – розвідка

8 квітня пресслужба Південного військового округу ЗС РФ повідомила, що десантні та артилерійські катери Каспійської флотилії РФ почали міжфлотський перехід у Чорне море в рамках так званих навчань.

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примушення до поступок у переговорному процесі та демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення, яке може статися будь-якого дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-