Армія вже у березні отримає дослідні зразки ракетного комплексу «Нептун» - Таран

Армія вже у березні отримає дослідні зразки ракетного комплексу «Нептун» - Таран

Укрінформ
Дослідні зразки берегового мобільного ракетного комплексу із протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун» упродовж березня будуть передані до складу українського війська.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

За словами міністра оборони Андрія Тарана, у Військово-Морських Силах Збройних Сил України вже сформований відповідний підрозділ.

Як сказав Таран, РК-360МЦ «Нептун» виготовлені в рамках державного контракту між Міністерством оборони України та державним підприємством «Державне Київське конструкторське бюро «Луч».

«Це дійсно історична подія, адже завдяки спільній цілеспрямованій роботі оборонного відомства з підприємствами оборонно-промислового комплексу у найкоротші строки захист українського узбережжя набуває нових спроможностей. «Нептун» — це озброєння нового покоління для нас, нове слово в розвитку військової берегової оборони України. Наявність у складі Військово-Морських Сил РК-360МЦ збільшить стримуючий потенціал та підвищить вплив на обстановку в Азово-Чорноморському регіоні», - наголосив Таран.

За словами міністра, діючі складові частини комплексу 360МЦ уже придатні до виконання бойових завдань у складі ВМС України.

Читайте також: Командувач ВМС розповів, коли армія отримає на озброєння ракети "Нептун"

Комплекс включає рухомий командний пункт, уніфіковану самохідну пускову установку, транспортно-заряджаючу машину, транспортну машину, комплект наземного обладнання, габаритно-масові макети крилатих ракет тощо.

Таран зауважив, що ці перші дослідні зразки дозволять розпочати практичну підготовку розрахунків «Нептуна», які в подальшому нестимуть бойові чергування та обслуговуватимуть серійний ракетний комплекс 360МЦ у складі бойових військових частин.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ прийняли на озброєння береговий ракетний комплекс 360МЦ «Нептун». Це крилаті ракети української розробки. Вони призначені для контролю територіальних вод, захисту військово-морських баз, інших берегових об'єктів та інфраструктури узбережжя.

Ракетний комплекс здатний знищувати бойові кораблі класів крейсер, есмінець, фрегат і корвет, а також десантні кораблі та транспорти, які діють як самостійно, так і в складі груп. Ракети можуть вражати цілі в складних метеорологічних умовах при активному вогневому і радіоелектронної протидії.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-