Режим «тиші» фактично не працює, як раніше – Резніков

Режим «тиші» фактично не працює, як раніше – Резніков

Укрінформ
Віцепрем'єрміністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що режим припинення вогню на Донбасі припиняє працювати.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в ефірі телеканалу "Прямий".

"Ми дійсно в липні місяці досягли режиму "тиші" завдяки додатковим заходам і досить довго його тримали. Кількість загиблих і поранених значно впала. На жаль, сьогодні я теж змушений констатувати, що цей режим "тиші" практично перестає працювати в тому ідеальному варіанті, як раніше", - сказав Резніков.

Він наголосив, що російська сторона заявляє про те, що режим припинення вогню порушує Україна і посилається на звіти СММ ОБСЄ. "Вони не пропускають повноцінно моніторингові патрулі СММ ОБСЄ на територію, яка сьогодні підконтрольна російській владі, під виглядом коронавірусу, або ще чогось. І тому СММ ОБСЄ іноді фіксує постріли і вибухи, але на запитання де це було вони кажуть "ми не можемо сказати, це було в семи кілометрах від нас", - розповів віцепрем'єр.

Читайте також: В Міноборони назвали причини загострення у зоні ООС

За його словами, окупанти провокують українську армію для того, щоб отримати вогонь у відповідь. "А я нагадаю, що за статутом ООН кожна держава має право на самооборону і наші військові це знають. Вони мають право на самооборону, тому в разі необхідності, якщо вони будуть вважати, що є загроза нашим позиціям вони мають право на вогонь у відповідь. І вони це зроблять", - наголосив Резніков.

Читайте також: Окупанти робили хибні запити «тиші» перед обстрілами українських позицій - штаб ООС

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська від початку доби 25 лютого п'ять разів порушили режим припинення вогню.

На Донбасі з 27 липня встановлено режим повного і всеосяжного припинення вогню. Зокрема, домовленостями передбачено заборону на наступальні і розвідувальні дії, заборону на застосування вогню, включаючи снайперського, і застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-