Банк, пошта і ЦНАП: Зеленський оглянув новий пункт пропуску «Щастя»

Банк, пошта і ЦНАП: Зеленський оглянув новий пункт пропуску «Щастя»

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Луганщину разом з представниками дипломатичних місій оглянув новий контрольний пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) «Щастя», який розпочне роботу 10 листопада.

Як повідомляє Укрінформ із посилання на пресслужбу глави держави, Зеленський проїхав на автобусі автомобільну частину КПВВ.

Він відвідав тут відділення Ощадбанку, пошту та Центр надання адміністративних послуг.

«Це дуже сучасний КПВВ, дуже швидко побудували ЦНАП, який надає 88 адміністративних послуг, що дуже важливо для всіх громадян України, для цивільних людей, які перебувають на нашій стороні та на тимчасово окупованих територіях», – зазначив Президент.

Читайте також: Президент вірить у реалізацію «Плану спільних кроків» для миру на Донбасі

За його словами, завдяки наявності відділення банку тут можна здійснювати банківські операції та обмін валют. Також є аптека й кімната матері та дитини.

«Все сучасне, прекрасні умови як для людей, які будуть отримувати ці послуги, так і для людей, які працюють тут», – сказав Президент.

Володимир Зеленський оглянув КПВВ «Щастя» / Фото: Офіс Президента

Він додав, що на КПВВ передбачені всі умови як для пішохідного переходу, так і для проїзду автомобілів. «Є окрема смуга для гуманітарних вантажів. Це також дуже важливо», – наголосив глава держави.

Читайте також: Зеленський: Вибори на Донбасі потрібні, але це - не самоціль

За його словами, відповідно до домовленостей, досягнутих у межах переговорів у нормандському та мінському форматах, 10 листопада, крім КПВВ «Щастя», також буде відкрито КПВВ «Золоте». Обидва пункти за рівнем сервісу не поступатимуться КПВВ у районі Станиці Луганської.

«Для нас важливо, щоб усі побачили, яка велика робота зроблена, на якому все високому рівні. Щоб люди, які приїжджають з тимчасово окупованих територій, бачили, яка Україна: сучасна, асфальтована, мирна й безпечна», – зазначив Зеленський.

Президент також подякував послу Німеччини в Україні Анці Фельдгузен, послу Франції Етьєну де Понсену, послу Канади Ларисі Галадзі, спеціальному представнику чинного голови ОБСЄ в Україні Гайді Грау, координаторці системи ООН в Україні Оснат Лубрані, послу Швеції Тобіасу Тибергу, тимчасовій повіреній у справах США Крістіні Квін і заступнику посла Великої Британії Ніколасу Гарроксу за допомогу, надану Україні, та за те, що погодилися відвідати з ним Донбас.

Читайте також: У Краматорську посли шести країн і дипломати обговорили мир на Донбасі

У межах розбудови інфраструктури КПВВ «Щастя» проведено ремонт мосту через річку Сіверський Донець та завершується відновлення дорожнього покриття автотраси Н-21. До пункту пропуску буде забезпечено автобусне перевезення, однак станом на цей час робота КПВВ «Щастя» (до окремого розпорядження командування ООС) здійснюватиметься виключно в пішохідному варіанті.

Як передбачається, щоденна пропускна спроможність КПВВ «Щастя» становитиме на в'їзд/виїзд від 3 тис. до 5 тис. транспортних засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-