Росія блокує роботу ТКГ, вимагаючи легалізувати окупаційні адміністрації - Цимбалюк

Росія блокує роботу ТКГ, вимагаючи легалізувати окупаційні адміністрації - Цимбалюк

Укрінформ
Росія блокує будь-який прогрес на мирних переговорах щодо Донбасу, вимагаючи від України спочатку легалізувати окупаційні адміністрації.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

На початку свого виступу представник України зазначив: під час дискусій на засіданні Постради минулого тижня було підтверджено той факт, що російська сторона використовувала постанову Верховної Ради про місцеві вибори "лише як привід для блокування конструктивних переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи". Після проведення місцевих виборів та набуття чинності постановою, делегація РФ "повернулася до своєї давньої практики звинувачень та перешкод".

"Це демонструє незмінну політику Росії щодо запобігання будь-якому суттєвому прогресу у врегулюванні конфлікту, доки Україна не виконає вимоги Кремля щодо легалізації російських окупаційних адміністрацій в окупованих районах Донбасу та не змириться з відмовою Росії виконувати своє зобов'язання щодо виведення військ з Донбасу", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Вибори на Донбасі та в Криму пройдуть після виведення російських сил – Україна в ОБСЄ

Він закликав російську сторону припинити цю практику та розблокувати конструктивну роботу в ТКГ, зокрема, щодо питань звільнення утримуваних, розмінування, розведення сил та засобів. Крім того, український дипломат нагадав Росії про її зобов’язання, взяте на "нормандському саміті" у Парижі, щодо забезпечення повного та безумовного доступу МКЧХ до всіх утримуваних осіб на непідконтрольній уряду України території Донбасу.

Очільник місії України при ОБСЄ також вказав на загострення ситуації на Донбасі після низки прицільних обстрілів позицій ЗСУ з боку російських окупаційних сил. За його словами, ситуація залишається крихкою і "може різко погіршитися, тільки-но російська сторона прийме таке рішення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-