Росія використовує на Донбасі майже всі типи своїх дронів - розвідка

Росія використовує на Донбасі майже всі типи своїх дронів - розвідка

Укрінформ
Воєнна розвідка України має докази використання Росією на території України майже всіх типів безпілотних літальних апаратів (БПЛА), які є на озброєнні у Збройних силах РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що безпілотну авіацію окупанти використовують з перших днів російсько-української війни.

Зокрема, як заявив представник ГУР Вадим Скібіцький ефірі телепередачі «PRO Військо», «із формуванням 1 та 2 армійських корпусів окупанти створили окремі роти БПЛА у цих корпусах, а потім окремі групи БПЛА в бригадах і полках».

Також представник воєнної розвідки України розповів про різке зниження якості російських безпілотників після запровадження проти РФ міжнародних економічних санкцій.

Читайте також: Окупанти привели війська на Донбасі у повну бойову готовність – розвідка

За його словами, на БПЛА окупантів, які українські воїни збивали у 2014 році, було багато елементів німецького, французького, японського та південнокорейського виробництва. «Після того, як іноземні комплектуючі вичерпалися, російські виробники намагаються встановлювати на літальні апарати комплектуючі власного виробництва, але їх якість набагато нижча від тієї, яку мають деталі іноземного виробництва. Тому процес подальшого розвитку російської безпілотної авіації загальмувався», - зазначив Скібіцький.

Як повідомлялося, Росія 20 лютого 2014 року розпочала збройну агресію проти України, захопивши частину її території – Крим. Згодом російські регулярні війська та керовані РФ бойовики окупували окремі райони Донецької та Луганської областей України.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-