В Україні відзначають День Сил спеціальних операцій ЗСУ

В Україні відзначають День Сил спеціальних операцій ЗСУ

Фото
Укрінформ
Сьогодні в Україні відзначається День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

Як повідомляє Укрінформ, він встановлений відповідно указу Президента від 26 липня 2016 року.

Того ж дня глава держави підписав Закон про внесення змін до деяких законів України щодо Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Цим документом завершився процес створення зазначених військ, адже він визначив правовий статус і застосування Сил спеціальних операцій самостійно чи у взаємодії з іншими видами ЗСУ для спеціальних операцій щодо створення сприятливих умов для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави.

Сили спеціальних операцій - окремий вид Збройних сил, який складається із добре навчених та мотивованих військових, здатних вести підривну діяльність в тилу ворога, організовувати партизанську боротьбу на окупованих територіях, звільняти або захоплювати важливих заручників.

Читайте також: Понад сто жителів Донбасу щоденно звертаються до військових медиків - пресцентр ООС

Військовослужбовці Сил спеціальних операцій є військовою елітою України, професійно виконують найскладніші та найнебезпечніші бойові завдання й завжди дотримуються свого кредо – перевага якості над кількістю.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у вітанні воїнів-спецпризначенців і ветеранів підрозділу з професійним святом – Днем Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

“Сили спеціальних операцій по праву називають військовою елітою України, адже вони професійно виконують найскладніші та найнебезпечніші бойові завдання. Воїни-спецпризначенці завжди дотримуються свого кредо – перевага якості над кількістю”, - підкреслив Зеленський.

Глава держави наголосив, що про подвиги спецпризначенців не говорять відкрито, їхні обличчя завжди залишаються прихованими, проте всі впевнені у високому рівні їхньої підготовки, загартованості, незламності духу, сміливості та рішучості.

“У цей день також хочу згадати захисників-спецпризначенців, які полягли в боях за незалежність і суверенітет нашої держави. Вічна їм пам’ять!”, - зауважив Президент.

Зеленський подякував воїнам у сірих беретах за гідне виконання своєї місії із захисту територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України.

“Слава Силам спеціальних операцій Збройних сил України! Слава Україні!”, - додав Президент.

Читайте також: Понад сто жителів Донбасу щоденно звертаються до військових медиків - пресцентр ООС

Сили спеціальних операцій заслуговують звання однієї з найбільш сучасних та мотивованих складових Збройних сил України, і це є результатом відданої служби.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков у привітанні з Днем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, яке оприлюднено на сайті парламенту.

"Вітаю вас із професійним святом і щиро дякую за вашу щоденну непросту, самовіддану та жертовну службу. Вам довіряють найскладніші бойові завдання, антитерористичні операції, роботу в тилу ворога, інформаційно-психологічні операції, звільнення заручників. ССО насправді заслуговує звання однієї з найбільш сучасних та мотивованих складових Збройних сил України, і це результат відданої служби кожного з вас", - підкреслив спікер.

Разумков зауважив, що Сили спеціальних операцій є наймолодшою частиною Збройних Сил України, проте вже вважаються елітною складовою нашої армії.

"Створена 2016 року, у розпал війни на Сході, структура вже встигла зарекомендувати себе як високопрофесійна та віддана справі", - зазначив Разумков.

Голова парламенту побажав спецпризначенцям якомога більше мирних та спокійних днів, міцного здоров’я та незламної віри у свої сили та перемогу нашої держави.

"Нехай у ваших оселях панують злагода та затишок. Ви - військова еліта України, і ми пишаємося вашою мужністю та щоденними здобутками!", - сказав Разумков.

Читайте також: Нацгвардія провела на Прикарпатті антитерористичні навчання

Сили спеціальних операцій є одним з «наймолодших» окремих родів українських Збройних сил, проте унікальними, оскільки формувалися в умовах бойових дій на сході України.

Про це у вітальному слові заявив міністр оборони України Андрій Таран, повідомляє пресслужба Міноборони.

«З часу створення Сил спеціальних операцій минуло 4 роки. Здавалося б, зовсім мало. Проте, представляючи один із “наймолодших” окремих родів українських Збройних Сил, спецпризначенці вже мають свою звитяжну і героїчну історію. Ви проявили себе як відмінно навчені, мотивовані, сильні духом і тілом бійці», - йдеться в привітанні.

Як наголосив міністр, вітчизняні Сили спецоперацій – унікальні, адже формувалися в умовах бойових дій на сході України відповідно до стандартів найкращих армій світу, коли російський агресор нахабно вдерся на українську землю. Свій незламний характер, патріотизм та жертовність військовослужбовці Сил спеціальних операцій неодноразово підтверджували і під час виконання завдань Антитерористичної операції, і у складі Операції Об’єднаних сил.

«Ви там, де найважче – і це в жодному разі не перебільшення», - наголосив Таран.

Він подякував бійцям Сил спеціальних операцій за зразкову службу і відданість обраній справі, вірність обов’язку та Вітчизні.

Свої вітання бійцям ССО висловили також головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак та начальник Генштабу ЗСУ Сергій Корнійчук.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-