Загрози вторгнення РФ не спостерігається, але слід готуватися до будь-яких сценаріїв - Наєв

Загрози вторгнення РФ не спостерігається, але слід готуватися до будь-яких сценаріїв - Наєв

Укрінформ
В Україні посилено діяльність усіх видів розвідки, і за її даними, зараз безпосередньої загрози вторгнення з боку Росії не спостерігається.

Про це в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Протяжність державного кордону з Російською Федерацією, а також тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей, АР Крим - все це є певною небезпекою, все це є загрозою. Нам чітко відома насиченість військ збройних сил РФ вздовж державного кордону і ми чітко усвідомлюємо військові загрози… На даний час безпосередньої загрози вторгнення на територію України з боку Російської Федерації не відмічено, але ми усвідомлюємо, що як військові маємо готуватися до будь-яких сценаріїв», - повідомив Наєв.

Читайте також: РФ може захопити дамбу в Херсоні, щоб повернути воду до Криму - генерал США

Він зазначив, що в збиранні інформації про стан і ймовірний характер дій російської армії бере учать не лише військова розвідка, а й усі розвідувальні органи України. Командувач ОС також підкреслив, що Президент та вище військове керівництво щоденно отримують відомості про чисельність ЗС РФ на тому чи іншому напрямку.

Стосовно ситуації в областях, які межують з АР Крим, Наєв зазначив: «Нами проведено комплекс заходів: посилення ведення розвідки всіма розвідувальними органами України. Наступне, це спланований і вже проведений певний комплекс заходів, який буде продовжений протягом всього літнього і осіннього періодів – це антитерористичні та протидиверсійні заходи».

Читайте також: «Осінній» наступ РФ на Україну: ймовірно, але…

За словами Наєва, згадані заходи ЗСУ здійснюють у комплексі з усіма складовими сектора безпеки й оборони – СБУ, Національною поліцією, Нацгвардією.

Командувач Об'єднаних сил підкреслив, що ситуація повністю контролюється Збройними силами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-