На Донеччині зменшилася кількість порушень режиму припинення вогню — ОБСЄ

На Донеччині зменшилася кількість порушень режиму припинення вогню — ОБСЄ

Укрінформ
У СММ ОБСЄ констатують зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донеччині та збільшення кількості таких порушень на Луганщині.

Про це йдеться у щоденному звіті № 101/2020, який був опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 29 квітня 2020 року, на основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 28 квітня 2020 року (за східноєвропейським літнім часом).

"СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та збільшення кількості таких порушень у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти знову заважали патрулям ОБСЄ моніторити блокпости на Донбасі

Зазначається, що Місія зафіксувала спричинені обстрілом пошкодження житлових будинків, а також свіжі вирви біля Новоолександрівки в Луганській області.

"Члени збройних формувань і далі забороняли патрулям Місії доступ на блокпостах вздовж офіційних дорожніх коридорів у Донецькій і Луганській областях", - уточнили у СММ ОБСЄ.

Зазначається, що СММ ОБСЄ продовжувала здійснювати моніторинг ситуації на ділянках розведення сил і засобів в районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського.

"Місія і далі сприяла встановленню локального режиму припинення вогню та здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення здійснення ремонту й облаштування життєво важливих об’єктів цивільної інфраструктури з обох боків лінії зіткнення, а також для уможливлення проведення робіт із розмінування", - зазначили в установі.

Читайте також: Окупанти знову заважали патрулям ОБСЄ вести моніторинг

У СММ ОБСЄ констатували, що КПВВ та блокпости збройних формувань у Донецькій і Луганській областях і далі зачинені на тлі спалаху COVID-19.

"Патрулі Місії і далі стикалися з обмеженнями свободи пересування в Донецькій і Луганській областях", - уточнюється у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-