Президент підписав закон про допуск іноземних військових на навчання в Україну

Президент підписав закон про допуск іноземних військових на навчання в Україну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон “Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях” (№3003).

Про це зазначається у картці закону на сайті Верховної Ради.

Так, у графі “Дати та стан проходження” зазначається, що закон повернуто з підписом від Президента 12 березня.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 4 березня ухвалила ініційований Президентом закон "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях" (№3003).

Законом схвалюється рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

Ідеться про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американських навчаннях "Репід Трайдент – 2020", українсько-молдовських навчаннях "Південь – 2020", українсько-американських навчаннях "Сі Бриз – 2020", українсько-румунських навчаннях "Ріверайн – 2020" та українсько-британських навчаннях "Воріер Вотчер – 2020".

Читайте також: Зеленський підписав закон про розділення посад начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ

Згідно з пояснювальною запискою, фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань за участю Збройних сил України на території України та поза її межами у 2020 році, в сумі 63 824,3 тис. гривень планується здійснити в межах асигнувань, передбачених законом "Про Державний бюджет України на 2020 рік" Міністерству оборони України за бюджетною програмою “Забезпечення діяльності Збройних сил України, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війни” (КПКВ 2101020) за напрямом “Підготовка військ, проведення операцій та міжнародних навчань”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-