Рада ухвалила закон про допуск іноземних військових на навчання в Україну

Рада ухвалила закон про допуск іноземних військових на навчання в Україну

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила ініційований Президентом закон "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях" (№3003).

Документ підтримали 289 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законом схвалюється рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

Ідеться про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американському навчанні "Репід Трайдент – 2020", українсько-молдовському навчанні "Південь – 2020", українсько-американському навчанні "Сі Бриз – 2020", українсько-румунському навчанні "Ріверайн – 2020" та українсько-британському навчанні "Воріер Вотчер – 2020".

Читайте також: Парламент призначив Тарана міністром оборони

Згідно з пояснювальною запискою, фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань за участю Збройних Сил України на території України та поза її межами у 2020 році, в сумі 63 824,3 тис. гривень планується здійснити в межах асигнувань, передбачених законом "Про Державний бюджет України на 2020 рік" Міністерству оборони України за бюджетною програмою “Забезпечення діяльності Збройних Сил України, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війни” (КПКВ 2101020) за напрямом “Підготовка військ, проведення операцій та міжнародних навчань”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-