Кремль продовжує стратегію ескалації воєнних дій на Донбасі — Кислиця

Кремль продовжує стратегію ескалації воєнних дій на Донбасі — Кислиця

Укрінформ
Кремль продовжує стратегію ескалації воєнних дій на Донбасі, грубо порушуючи взяті Росією зобов'язання як стороною Мінських угод.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив у вівторок на засіданні Ради Безпеки ООН заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця.

"Напад, що здійснився сьогодні, в день п'ятої річниці трагедії в Дебальцевому, є особливо цинічним, - скакав він. - Українські збройні сили дали адекватну відповідь на цей напад, здійснений російськими окупаційними силами із застосуванням забороненої Мінськом зброї, реалізуючи право України на самозахист".

Читайте також: Незаконна анексія Криму Росією порушує принципи ОБСЄ - посол США

За словами Кислиці, керівництво України підтвердило, що "наша прихильність до припинення війни та дотримання досягнутих домовленостей залишається непорушною — як і наша рішучість відбити будь-які акти збройної агресії".

Попри домовленості, досягнуті в Парижі в грудні минулого року, лідерами України, Росії, Франції та Німеччини, за останні два місяці позиції України були обстріляні понад 400 разів, зазначив Кислиця. Від початку цього року 13 українських військовослужбовців загинули та майже 60 були поранені.

"Чи може хтось назвати це замороженим конфліктом? – сказав він - Чи, можливо, конфліктом низької інтенсивності? Це війна. Єдина тривала війна в Європі. Повномасштабна війна, яку ведуть російські війська та її найманці".

Читайте також: Волкер не вірить у вибори в ОРДЛО цього року

"Саме тому моніторинг Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, як і раніше обмежений щодо пересування, а також позбавлений належного доступу до російсько-українського кордону", - додав він.

Нагадаємо: приблизно о 5 ранку 18 лютого бойовики атакували українські позиції поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. 

Штурмова група бойовиків під прикриттям масованого артилерійського вогню ще й захопила одну з передових українських позицій в так званій "сірій зоні". У результаті один український військовий загинув і ще чотири зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-