Місія ОБСЄ підтвердила розведення сил в Петрівському

Місія ОБСЄ підтвердила розведення сил в Петрівському

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні отримала повідомлення від МЗС України та російських збройних формувань на Донбасі про завершення відведення сил і засобів на ділянці розведення в районі Петрівського.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ

"12 листопада Місія отримала листа від збройних формувань із непідконтрольних урядові районів Донецької області з повідомленням про те, що вони завершили відведення сил і засобів із погодженої ділянки розведення в районі Петрівського. 13 листопада СММ отримала дві вербальні ноти від Міністерства закордонних справ України, в одній із яких повідомлялося про те, що Збройні сили України завершили відведення сил і засобів із погодженої ділянки розведення в районі Петрівського", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Берлін не готовий назвати дату "нормандського саміту", переговори тривають

Зазначається, що Місія зафіксувала початок процесу розведення сил і засобів на ділянці розведення у районі Петрівського невдовзі після 12:00 (за східноєвропейським часом) 9 листопада, "коли військовослужбовці Збройних сил України та члени збройних формувань разом зі своєю зброєю почали залишати свої позиції та виходити за межі ділянки розведення". Команди СММ були присутні впродовж усього процесу розведення в наступні дні.

"У другій вербальній ноті Міністерства закордонних справ України та в згаданому листі від збройних формувань також викладено повідомлення про готовність розпочати демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення з ділянки розведення, а також вихідну інформацію та географічні координати згаданих фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення", - повідомили в СММ.

Читайте також: Окупанти обстріляли позиції ЗСУ під Золотим за межами ділянки розведення

Ці повідомлення були надані Місії згідно з план-графіком, який був узгоджений Тристоронньою контактною групою 1 жовтня 2019 року та регламентує заходи з відведення сил і засобів, демонтажу фортифікаційних споруд і розмінування на ділянках розведення.

"У другій вербальній ноті та в згаданому листі також повідомляється про те, що демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення почнеться згідно з узгодженим план-графіком", - додали в Місії.

Читайте також: Сайдік нагадав, коли має початися розмінування в районі Петрівського

СММ ОБСЄ в Україні продовжує активний моніторинг і повідомлятиме про перебіг ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-