Росія перекидає на Донбас спецпідрозділи та

Росія перекидає на Донбас спецпідрозділи та "казаків" - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Командування ЗС РФ перекидає на тимчасово окуповані території Донбасу підрозділи спецпризначення і так званих "казачих формувань" для ротації та посилення окупаційних військ.

Про це повідомив заступник Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лосовський під час засідання Форуму зі співробітництва у галузі безпеки ОБСЄ 30 жовтня у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Через неконтрольовані Україною ділянки російсько-українського кордону здійснюється приховане переміщення на тимчасово окуповані території підрозділів спеціального призначення й так званих "казачих формувань" для ротації та посилення окупаційних військ", - заявив він.

За словами дипломата, ці заходи командування ЗС РФ здійснює під прикриттям комплексної перевірки з’єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ, яка була розпочата 21 жовтня.

"Особлива увага під час перевірки приділяється визначенню можливостей підрозділів по тривозі вийти у райони зосередження з подальшим висуванням на передові позиції. Контрольні заняття з вогневої підготовки та водіння бойових машин проводяться під безпосереднім керівництвом офіцерів з Південного військового округу ЗС РФ", - зазначив Лосовський.

Читайте також: Окупантам дозволили обстрілювати військових ЗСУ без додаткових команд - розвідка

Він додав, що російські окупаційні війська продовжують утримувати танки і самохідну артилерію біля лінії зіткнення, маскуючи її від спостерігачів СММ ОБСЄ в Україні.

"Командування російських окупаційних військ продовжує використовувати тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях в якості навчального полігону для відпрацювання тактики дій в умовах інтенсивного застосування безпілотних літальних апаратів, у тому числі щодо маскування та прихованого переміщення бронетехніки. Окупанти продовжують приховано утримувати танки, самохідні артилерійські установки та інше важке озброєння. При цьому, аби не допустити виявлення замаскованих об’єктів, здійснюють постійне спостереження місцевості з використанням власних БПЛА", - поінформував іноземні делегації представник України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-