Українські військові моряки пройшли стажування на борту британського корабля

Українські військові моряки пройшли стажування на борту британського корабля

Фото
Укрінформ
Група моряків Військово-морських сил Збройних Сил України, яка 9 травня вирушила з Одеси у спільний рейс з англійськими моряками, завершила стажування на борту корабля гідрографічної розвідки HMS Echo H87 Королівських ВМС Великої Британії.

Про це повідомляє прес-служба ЗСУ.

"Протягом 5 днів стажування військові моряки отримали досвід співпраці з екіпажем британського судна, взяли участь у тренуваннях під час тактичного маневрування у складі корабельних бойових розрахунків. Крім того, залучились до відпрацювання елементів штурманського прокладання курсу корабля при проходженні вузини й навігаційному орієнтуванні за допомогою сучасних комп’ютерних технологій", - зазначили в ЗСУ.

Головною метою заходу було вдосконалення морської підготовки та ознайомлення з організацією корабельної служби Королівських ВМС Великої Британії.

Керівником робочої групи від ВМС ЗС України був командир дивізіону надводних кораблів капітан 2 рангу Юрій Вицький. До її складу увійшли командир штурманської бойової частини середнього десантного корабля «Юрій Олефіренко» старший лейтенант Артур Колодка, старший комендор артилерійської бойової частини цього ж корабля матрос Іван Аніщенко та головний старшина дивізіону надводних кораблів мічман Павло Кучер.

За словами капітана 2 рангу Вицького, стажування українських моряків було організовано відповідно до Плану заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони України і Збройних Сил України - на запрошення британської сторони.

Читайте також: Ракетний катер "Прилуки" і корабель британських ВМС провели навчання у Чорному морі

Як повідомлялося, корабель гідрографічної розвідки HMS ECHO H87 та ракетний катер "Прилуки" також провели навчання PASSEX в Чорному морі.

У ході спільного тренування український ракетний катер і британський корабель виконали завдання з тактичного маневрування, навчання з протиповітряної оборони, а також провели тренування зі зв’язку у відповідності до стандартів НАТО. Окрім цього, до тренувань залучався гелікоптер морської авіаційної бригади. Зокрема, морський багатоцільовий вертоліт М-14 виконував завдання щодо висвітлення надводної обстановки в районі тренувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-