Кривонос: Україна здатна зменшити зовнішню залежність «оборонки»

Кривонос: Україна здатна зменшити зовнішню залежність «оборонки»

Укрінформ
Україна може, взявши за приклад турецький досвід, зменшити зовнішню залежність вітчизняного оборонно-промислового комплексу.
Про це в коментарі Укрінформу сказав заступник секретаря РНБО України Сергій Кривонос, який бере участь в одній з найбільших світових виставок оборонної промисловості IDEF 2019 у Стамбулі.

«Україна, звичайно, може пройти цей шлях, який пройшла Туреччина. Це за умови, що буде чітка програма державного рівня, буде підтримка з боку держави і  не лише для державних підприємств, а й приватних. Тому що наші приватні підприємства, які виробляють спорядження і зброю, дають левову частку доходу від продажу зброї, і вони більш гнучкі. Існує зацікавлення в тому, що приватні підприємства зайняли ту відповідну нішу, за підтримки держави», - розповів Кривонос.

Він переконаний, що Україні слід переймати досвід і не намагатися «вигадати велосипед».

«Кожна виставка дає змогу подивитися, чого досягли інші країни, яким чином вони цього досягли. І спілкуючись, ми можемо швидко зрозуміти, що самі ми можемо. Іноді не треба вигадувати велосипед, а орієнтуватися на краще, що зробили інші, й використовувати у своєму досвіді», - сказав заступник секретаря РНБО.

Він нагадав, який саме шлях у цьому напрямку пройшла Туреччина.
«Досвід Туреччини показав, що у багатьох випадках спочатку вони починали закупівлі певних зразків, їх використання. Згодом - великогабаритне складання, а потім вже викуповували ліцензії для виробництва. Ми можемо це повторити», - переконаний Кривонос.

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація бере участь в Міжнародній оборонній виставці IDEF 2019 у Стамбулі, на ній представлена 1061 компанія з 48 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-