Досвід Туреччини допоможе в реанімації

Досвід Туреччини допоможе в реанімації "оборонки" - МО

Фото
Укрінформ
Успішний досвід Туреччини у розбудові власного оборонно-промислового комплексу може допомогти Україні у цій сфері.

Про це в коментарі Укрінформу сказав заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський.

"Розглядаємо Туреччину як партнера для реанімації наших підприємств оборонно-промислового комплексу, зокрема через спільні проекти. У нас є питання імпортозаміщення, існують сфери, де ми цікаві для Туреччини, зокрема це останні українські розробки, співпраця по системах управління", - зазначив Павловський.

Виставка IDEF 2019 у Стамбулі / Фото Ольга Будник, Укрінформ

Він нагадав, що нещодавно в Україні був представлений турецький ударний БПЛА Bayraktar.

"Ми побачили ефективність застосування цього БПЛА, розробки тривають. І звідси наш другий крок співпраці з Туреччиною: не лише закупівля такої вартісної високотехнологічної техніки, а й розробка і налагодження власного виробництва підприємствами України", - поділився планами заступник міністра оборони.

За його словами, Україні треба вживати заходів, щоб трансформувати свою оборонну сферу відповідно до стандартів НАТО. "Туреччина - член НАТО і ми прекрасно розуміємо, що всі проекти, які ми тут бачимо, розробляються за стандартами Альянсу, і це у принципах не тільки виробництва, а й застосування. Маємо на це орієнтуватися", - зауважив Павловський.

Читайте також: Україна бере участь в одній з найбільших оборонних виставок у світі

Як відомо, українська делегація бере участь у одному з найбільших у світі форумів, присвячених озброєнням та військовій техніці - Міжнародній оборонній виставці IDEF 2019, яка з 30 квітня до 3 травня проходить у Стамбулі. На ній представлена 1061 компанія із 48 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-